donderdag, 1. februari 2007 - 17:02

Maaslandziekenhuis start spreekuur over menopauze

Sittard-Geleen

Vanaf 1 maart a.s. start in het Maaslandziekenhuis het Menopauzespreekuur voor patiënten met klachten of vragen over de overgang. Alle dames worden gezien door een gynaecoloog én een menopauze-verpleegkundige, die een specialistische opleiding heeft gevolgd met betrekking tot vrouwen met overgangsklachten. De polikliniek Menopauze in deze vorm is bijzonder in Zuid-Limburg.

De overgang (menopauze) is een levensfase waarin vrouwen zich bewust worden van een groot aantal veranderingen in het functioneren van hun lichaam. De kwaliteit van leven kan nadelig worden beïnvloed door overgangsklachten. Bovendien is de overgang een levensfase waarin de kans op hart- en vaatziekten, borstkanker, botontkalking en depressie sterk toeneemt. Meer dan 70% van de Nederlandse vrouwen zal te maken krijgen met één of meerdere van deze ziekten. Preventie en vroege opsporing van ziekten zijn in deze levensfase van groot belang.

Vrouwen kunnen terecht op de polikliniek Menopauze in het Maaslandziekenhuis in Sittard of op de buitenpoli die gevestigd is in Zorgcentrum De Egthe in Echt. Ter gelegenheid van de start van de polikliniek Menopauze vindt een informatieavond plaats voor alle vrouwen vanaf ca 45 jaar en hun partners of andere belangstellenden op dinsdag 13 februari aanstaande van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Auditorium van het Maaslandziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):