woensdag, 24. januari 2007 - 13:11

Maastrichtse binnenstad heeft meeste sfeer

Maastricht

Bijna de helft van de Limburgse consumenten (49%) vindt Maastricht de meest aantrekkelijke binnenstad van de provincie Limburg. Op grote afstand volgen Roermond (14%), Heerlen en Sittard (10%). De consumenten geven als redenen aan de aanwezigheid van geliefde winkels, sfeer en gezelligheid, en restaurants en cafés. Zowel consumenten als bedrijven zien te hoge parkeertarieven en een slechte bereikbaarheid als grootste bedreiging voor het aantrekkelijk zijn en houden van de binnenstad. Dit blijkt uit de nieuwe Barometer Economie Limburg (BEL).

Maastricht scoort echter slecht op de punten goede bereikbaarheid en parkeermogelijkheden.

Bijna vier van de vijf respondenten vindt dat het imago van de binnenstad sterk bepalend is voor het imago van de gehele stad. De binnenstad van Maastricht heeft volgens 72% een positief effect op de omliggende regio, gevolgd door Roermond (45%) en Sittard (38%). Een relatief groot negatief effect op de omgeving hebben de binnensteden van Heerlen en Venlo.

Gevraagd naar mogelijke bedreigingen voor het aantrekkelijk houden en zijn van een binnenstad werden parkeertarieven van meer dan € 1,50 per uur veruit het vaakst genoemd (72%), gevolgd door een slecht bereikbare binnenstad (39%), te weinig variatie in winkelaanbod (34%) en onveiligheidsgevoelens bij burgers (33%).
Provincie:
Tag(s):