zaterdag, 24. maart 2007 - 12:50

Maastrichtse bruidsparen zeer tevreden over trouwambtenaar

Maastricht

Bruidsparen die in Maastricht trouwen zijn zeer tevreden over de trouwambtenaren. De ambtenaar wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,8 zo blijkt uit een enquête onder 188 bruidsparen.

Uit de enquête onder bruisparen die in 2006 in het huwelijksbootje stapten blijkt verder dat bijna de helft de informatie van de gemeente verkregen via internet (48%). Ruim de helft deed informatie op na telefonisch contact. Van de trouwlocaties krijgt Chateau Neercanne nog steeds de hoogste waardering van de bruidsparen. Dit heeft tevens de maken met de goede parkeergelegenheid aldaar. Ruim de helft (56%) van de huwelijken vonden plaats in de Prinsenkamer van het gemeentehuis in Maastricht, gevolgd door Chateau Neercanne (22%), 14% trouwde in de Hustinxzaal van het Theater en 8% in het Spaans Gouvernement.

De gemeente heeft eind vorig jaar het aanbod aan trouwlocaties verder uitgebreid met de Cellebroederskapel en de Kanunnikenwoning aan het St. Servaasklooster. Chateau Neercanne heeft aangegeven op vrijdagen en zaterdagen geen ruimte meer te hebben voor huwelijksvoltrekkingen.

De gemeente Maastricht heeft sinds vrijdag een kompleet aangepaste trouwpagina op internet gelanceerd om de toekomstige bruidsparen zo goed mogelijk van informatie te blijven voorzien.
Provincie:
Tag(s):