donderdag, 12. april 2007 - 17:50

Maastrichtse burgers tevreden over politie-inzet

Maastricht

In de regio Maastricht hebben zich vorig jaar 17 procent minder straatroven voorgedaan en hebben zich 33 procent minder diefstal van motorvoertuigen tijdens de zomermaanden voorgedaan. Dit heeft de politie in Maastricht bekend gemaakt. Ook zijn de burgers tevreden over de politie, zo meldt politiechef in Maastricht Frans Kooiman.

De daling van het aantal straatroven komt volgens de districtschef door een consequente aanpak van meerdere daders en dadergroepen. Opvallend is wel het aantal valse aangiftes van straatroof. Vooral jeugdigen maken zich hieraan schuldig. Zij melden zich bij de politie met het verhaal dat hun mobieltje is gestolen. Op die manier proberen ze dan via de verzekering de nieuwst mobiel te verkrijgen.

De districtschef is zeer te spreken over de samenwerking met het zogeheten ‘gemeentelijk blauw’. Naast tevredenheid heeft Kooiman ook nog een aantal aandachtspunten en wensen. Zo wil hij dit jaar het aantal opgehelderde woninginbraken omhoog krikken. Dat aantal is nog steeds , ondanks een stijging van 4,44 naar 5,65 procent, veel te laag. 'Ook hier zullen we dit jaar speciale aandacht aan schenken', aldus de districtschef.
Provincie:
Tag(s):