donderdag, 13. december 2007 - 19:39

Machinisten Veolia rijden 13 keer door rood sein

Regio

Onvoldoende functioneren van nieuwe machinisten van Veolia was de voornaamste oorzaak voor het passeren van dertien rode seinen in nog geen half jaar tijd. Dat meldt de Inspectie Verkeer en Waterstaat op basis van haar onderzoek naar deze passages van rode seinen door de nieuwe spoorwegonderneming in de periode van december 2006 tot en met april 2007. De passages hadden geen persoonlijke ongelukken tot gevolg.

De periode van een half jaar tussen verlening van de concessie aan Veolia en de start van de dienstregeling bleek te kort om voldoende gekwalificeerde nieuwe machinisten te werven. Daarnaast was het praktijkonderdeel van de opleiding aan deze machinisten niet optimaal. De inspectie heeft Veolia op de tekortkomingen aangesproken, waarna Veolia maatregelen genomen heeft. Veolia heeft de werving en opleiding van machinisten inmiddels aangepast, waardoor het niveau van de machinisten op dit moment in orde is.

De dertien passages van rode seinen vonden plaats op de Maaslijn (Nijmegen - Roermond) en Heuvellandlijn (Maastricht - Kerkrade). Acht passages vonden plaats op het emplacement Venlo. Slechts in één geval was er sprake van een technische oorzaak voor het rijden door een rood sein.
Provincie:
Tag(s):