dinsdag, 30. oktober 2007 - 20:59

Make A Difference Day in Meppel

Meppel

Inwoners van Meppel kunnen vrijdagmorgen kinderen in gele hesjes zien rondstruinen door de wijken. Deze kinderen maken het verschil, zij doen namelijk mee aan Make A Difference Day (MADD) Meppel.

Om klokslag 10.00 uur steken ruim 400 kinderen van 8 basisscholen (groep 8) en 3 scholen voor voortgezet onderwijs met hun begeleiders de handen uit de mouwen in de Oosterboer, Koedijkslanden, het centrum en Haveltermade met als doel om Meppel schoner en nog aantrekkelijker te maken.

Het thema van MADD Meppel is dit jaar: ‘Meppel schoon’. En in het kader daarvan gaan honderden kinderen de straat op om zwerfvuil op te ruimen, te snoeien, te verven, een buurtgebouw op te knappen, bloemen te planten etc.

Wat gebeurt er vrijdag allemaal in Meppel?

Oosterboer: Zwerfvuil in het ringpark en skatebaan opruimen, borden en bankjes schoonmaken, snoeiwerkzaamheden, meehelpen op de kinderboerderij van het Erf. Scholen: De Tolter en de Anne Frankschool. Verzamelpunt: Wijkcentrum de Boerhoorn.

Centrum: gracht dreggen, schoonmaken en opknappen van de dierenweide in het Wilhelminapark, bloemen planten bij monument. Scholen: Anne Frankschool, Stad en Esch. Verzamelpunt: Gemeentehuis.

Koedijkslanden: Het Kompas vrolijkt hun schoolplein op met verf, zwerfvuil opruimen. Scholen: AOC-Terra, Koedijkslandenschool, Zuiderbasisschool, het Kompas, Stad en Esch. Verzamelpunt: Sporthal Koedijkslanden.

Haveltermade: zwerfvuil opruimen. Scholen: Beatrixschool en de Mackayschool. Verzamelpunt: wijkcentrum de Poele.

Buurthuis Noordpoolster: rondom het gebouw opknappen. School: Drenthe College.

Diversen: AOC Terra: dierenprogramma voor een groep basisschoolleerlingen en kinderen van het Boemeltje, met aaibare dieren naar verzorgingshuis ABC, bloemschikken met bewoners van verzorgingshuis Reestoord en muziekbeesten knutselen op diverse basisscholen.

Leerlingen van Stad en Esch en het Drenthe College verzorgen de catering bij de buurthuizen. Een groep leerlingen van Stad en Esch maakt een fotoverslag van de ochtend.
Provincie:
Tag(s):