donderdag, 7. juni 2007 - 14:31

Maltezer Leeuwtje houdt politie bezig

Maarssen

Een Maltezer Leeuwtje heeft de politie op woensdag 6 juni het nodige werk bezorgd. Rond 15.55 uur kreeg de politie de melding van een 16-jarig meisje uit Maarssen dat haar sinds zaterdag 2 juni vermiste hondje zich in een woning aan de Duivenkamp bevond. Agenten spraken met het meisje en zij vertelde dat zij al bij de bewoner aan de deur was geweest, maar dat hij weigerde het hondje af te staan. Een agent sprak met de 72-jarige bewoner, maar hij verklaarde dat het hondje van zijn eigen dochter was. Daar zijn verhaal op dat moment niet kon worden weerlegd, spraken de agenten met het meisje af dat zij met de eigendomspapieren naar het politiebureau zou komen.

Rond 16.45 uur belde de 72-jarige Maarssenaar met de melding dat familieleden van het meisje voor de deur stonden en kennelijk naar binnen wilden. De agenten gingen ter plaatse en verzochten het meisje nogmaals met de eigendomspapieren naar het politiebureau te komen. Samen met de 72-jarige Maarssenaar ging een agent met het hondje naar een dierenarts om het beestje op een chip of ander mogelijk goed herkenningspunt te laten bekijken. Het beestje bleek niet te zijn gechipt en had verder geen bijzondere kenmerken.

Rond 20.00 uur kwam het meisje met enkele familieleden aan het bureau. Zij had een foto van haar hondje bij zich. Weer gingen agenten naar de woning van de 72-jarige man. De foto kwam duidelijk overéén met het hondje, waarna het beestje door de agenten werd meegenomen. Het Maltezer Leeuwtje was duidelijk zeer blij met haar eigenaresse te worden verenigd.

Even later verscheen de 72-jarige man aan het politiebureau om eerlijk het verhaal te vertellen. Hij had het dier zaterdagavond in de omgeving gevonden. Hij had de indruk dat het een zwerfhondje betrof en had het meegenomen. Thuis had hij het hondje geknipt. Omdat hij bang was strafbaar te zijn, had hij zijn aanvankelijke verhaal volgehouden. Tegen de man worden verder geen strafrechtelijke stappen ondernomen.
Provincie:
Tag(s):