woensdag, 7. maart 2007 - 12:56

Man (48) stalkt minderjarige meisjes via mobiel en MSN

Oosterhout

Zaterdag 3 maart is een 48-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van het stalken van twee minderjarige meisjes. De meisjes werden sinds de zomer van 2006 op hun mobiele telefoon gebeld door een onbekende man die seksueel getinte gesprekken met hen wilde voeren. Later kreeg een van de slachtoffertjes ook soortgelijke chatberichten via MSN.

Op basis van de aangiften van beide meisjes stelde de recherche een onderzoek in. Dat onderzoek leidde naar de 48-jarige Oosterhouter.

De verdachte had de telefoonnummers en emailadressen buiten medeweten van de slachtoffertjes om weten te bemachtigen. Tijdens het verhoor van de man bleek dat hij ook nog twee andere minderjarige meisjes op eenzelfde manier had lastig gevallen. Ook zij hebben inmiddels aangifte gedaan van stalking.

Verder bleek dat de verdachte via MSN in contact is gekomen met nog een vijfde slachtoffer. Hij chanteerde haar en dwong het (toendertijd minderjarige) slachtoffer tot seksuele handelingen. Dat gebeurde zowel via de webcam, als bij persoonlijke ontmoetingen.

De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en is dinsdag 6 maart geleid voor de rechter-commissaris, die hem in bewaring stelde. De computer van de verdachte is in beslag genomen en wordt door digitale rechercheurs nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):