maandag, 10. december 2007 - 17:03

Man aangehouden in zaak verdwijning Tineke Helfferich

Veendam

In het onderzoek naar de verdwijning van de 39-jarige Tineke Helfferich heeft de regiopolitie Groningen maandagmiddag een 31-jarige man uit Veendam aangehouden. De politie verdenkt de man van betrokkenheid bij de verdwijning van de vrouw.

De ouders van Tineke hebben eind oktober aangifte gedaan van vermissing van hun dochter. Uit het onderzoek bleek Tineke eind juli, begin augustus voor het laatst gezien te zijn. Hierna is niets meer van de vrouw vernomen. De partner van Tineke verklaarde tegenover de politie dat de relatie over was en zij vertrokken zou zijn. Een woordvoerder van de politie laat tegen over Blik op Nieuws weten dat aan dit verhaal getwijfeld wordt.

Omdat media aandacht geen aanwijzingen opleverde heeft de politie in en om de woning van de man aan de Lange Leegte in Veendam huiszoeking gedaan. Hierbij is de politie op een stofelijk overschot gestuit. Het lichaam lag vermoedelijk begraven in de tuin, maar de politie kan de vindt plaats officieel niet bevestigen omdat dit dader kennis zou zijn.

Dinsdag zal sectie worden gepleegd op het stoffelijk overschot om de identiteit en de doodsoorzaak vast te stellen.
Provincie:
Tag(s):