donderdag, 31. mei 2007 - 21:56

Man aangehouden na autobrand in Hengelo

Hengelo

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor het in brand steken van een auto aan de Uitslagsweg in Hengelo, zo meldt de politie.

Rond 23.15 werd er door een getuige een knal gehoord. De getuige had bij een geparkeerde auto een man op de hurken gezien aan de linker voorzijde van deze auto terwijl er een brand ontstond. De eigenaar van de auto zag vervolgens ook dat zijn voertuig vlam had gevat en kon de beginnende brand met een brandblusser doven. De reeds gewaarschuwde brandweer hoefde niets meer te doen. De verdachte kon korte tijd later worden aangehouden.

De Technische Recherche van de Politie Twente heeft een uitgebreid sporen onderzoek verricht.Verder onderzoek zal de eventuele betrokkenheid van de 23-jarige bij deze brand moeten uitwijzen, hiervoor is hij in de loop van donderdag de 31e mei in verzekering gesteld. In het onderzoek zal bovendien de mogelijke betrokkenheid bij eerdere autobranden in Hengelo worden meegenomen, zo meldt de politie.

Het team, dat de autobranden in Hengelo onderzoekt, wil verder graag in contact komen met een echtpaar van tussen de 60 en 70 jaar. Deze man en vrouw zijn door de getuige, die als eerste de politie heeft gebeld, gezien op het moment dat de brand werd gesticht.
Provincie:
Tag(s):