dinsdag, 22. mei 2007 - 18:22

Man aangehouden voor aanranding Hoogezand

Hoogezand

De politie heeft met de aanhouding van een 25-jarige man uit Leeuwarden de aanranding van een 15-jarig meisje uit Hoogezand opgelost. Het meisje fietste zaterdagavond 24 maart op de Kalkwijk toen zij door hem werd aangesproken. Hij reed in zijn auto langs haar. Vervolgens stapte hij uit en ging achter op haar fiets zitten. Hij sloeg zijn armen om haar heen en betastte haar.

Ook vroeg hij haar in zijn auto te stappen. Dat deed ze niet en ze wist uiteindelijk te ontkomen. Het meisje deed aangifte van ontucht en de politie startte een onderzoek.

Agenten wisten hem begin april op een afgesproken plek in de kraag te vatten. Voordat hij bij het meisje wegreed, vroeg hij haar of ze op een bepaald tijdstip naar een school in Hoogezand wilde komen. In plaats van het meisje zijn agenten er naartoe gegaan. Daar werd hij aangehouden.

De verdachte heeft een verklaring afgelegd. Hij is na overleg met justitie niet in voorlopige hechtenis genomen, omdat de verdachte nooit eerder met justitie in aanraking is geweest. De politie heeft het dossier afgerond en overhandigd aan justitie. De verdachte zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.
Provincie:
Tag(s):