vrijdag, 16. maart 2007 - 8:46

Man bekent brandstichtingen, schade ruim 65.000 euro

Bedum

Een 31-jarige man uit Bedum heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor diverse branden in zijn woonplaats. De man werd afgelopen zaterdag in de Vrijegang in Bedum aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij blijkt nu ook verantwoordelijk te zijn diverse branden in augustus 2006. Naar aanleiding van die branden, ontstond er enige onrust in het dorp. De politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor andere brandstichtingen.


Afgelopen zaterdagnacht kwamen kort na elkaar drie meldingen van branden binnen bij de meldkamer. In de Mekelstraat en de professor Ridderbosstraat troffen brandweer en politie brandende containers aan. In de Kleinestraat vonden de politie een auto die in de brand was gestoken. De 31-jarige verdachte was telkens in de buurt. Dit viel de politie op. Toen de man geen duidelijke verklaring voor zijn continue aanwezigheid kon geven, werd hij meegenomen naar het bureau.

Tijdens de verhoren op het bureau, verklaarde hij ook verantwoordelijk te zijn voor de reeks branden halverwege augustus. Zo gingen 13 augustus behalve meerdere pullenbakken en containers ook vijf caravans in vlammen op. Dit zorgde voor de nodige onrust in het dorp, aangezien enkele containers en caravans direct naast huizen stonden. Een van de gedupeerden moest zich toen met brandwonden in een ziekenhuis melden, omdat hij had geprobeerd zijn caravan te blussen.

De Bedumer is inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris en is in bewaring gegaan. Het totale schadebedrag wordt geschat op 65.000 euro.
Provincie:
Tag(s):