vrijdag, 7. december 2007 - 9:18

Man die zichzelf in brand stak overleden

Haren

De man die zichzelf donderdagochtend in het gemeentehuis van Haren in brand heeft gestoken, is donderdagnacht aan de gevolgen van zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer is waarschijnlijk een 24-jarige asielzoeker uit Haren. Het motief voor zijn daad is nog onbekend.

Het slachtoffer kwam donderdagochtend het gemeentehuis binnen en overgoot zijn lichaam met een brandbare vloeistof. Vervolgens stak hij zichzelf in brand. Een alerte medewerker van de gemeente pakte direct een brandslang en heeft het slachtoffer hiermee geblust. Alle hulpverleningsdiensten werden gewaarschuwd, waarna de man naar het brandwondencentrum in Groningen is gebracht.

Het personeel van de gemeente Haren en bezoekers van het gemeentehuis werden opgevangen in een nabijgelegen buurtcentrum. Het gemeentehuis is gesloten tot en met a.s. maandag 10 december.Diverse gemeentemedewerkers en enkele bezoekers zijn getuige geweest van het voorval. De bedrijfshulpverlening van de gemeente heeft de eerste opvang voor haar rekening genomen.
Provincie:
Tag(s):