woensdag, 26. december 2007 - 23:22

Man dreigt met vuurwapen op Amsterdam CS

Amsterdam

Op Tweede Kerstdag rond 08.15 uur hadden medewerkers van Tickets en Service van de Nederlandse Spoorwegen last van een dronken man aan hun loket op het Amsterdamse Centraal Station. Uit het niets pakte de man een vuurwapen uit zijn kleding en legde deze op de toonbank, waarop hij enige bedreigingen uitte aan het adres van de medewerkers.

Na deze bedreigingen liep de man weg en pakte in het weglopen nog een niets vermoedende passant vast die zich los wist te rukken. De verdachte vluchtte het station uit en werd achtervolgd door collega's van de Spoorwegpolitie Amsterdam, die inmiddels ingelicht waren. Echter de man vluchtte via de pont over het IJ. Via de meldkamer in Driebergen werden de collega's van de politie Amsterdam gevraagd naar de verdachte uit te kijken. Enkele minuten later meldden de collega's van de politie Amsterdam zich met de mededeling dat ze de verdachte hadden aangehouden. Zij hadden daarbij hun vuurwapen getrokken.

Bij de aanhouding gooide de verdachte zijn vuurwapen in het IJ. De verdachte werd overgebracht naar de Spoorwegpolitie en het vuurwapen werd opgedoken door een speciale eenheid van het arrestatieteam. De verdachte werd in verzekering gesteld en er wordt onderzoek gedaan door de Dienst Spoorwegpolitie. Na onderzoek zal de verdachte worden overgedragen aan justitie. Wellicht zijn er meer mensen slachtoffer geworden van deze persoon. Die worden verzocht zich te melden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):