zondag, 16. december 2007 - 20:21

Man met munitie opgepakt

Arnhem

De politie van Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de wijk Klarendal een 22-jarige Amsterdammer opgepakt die in bezit bleek te zijn van munitie. Bij de politie was kort daarvoor een melding binnengekomen dat een groep mannen over straat zou lopen waarvan er één een vuurwapen zou hebben.

Op de Rosendaalsestraat ter hoogte van de Schutterstraat zagen agenten een groep mannen lopen die aan de opgegeven signalementen bleken te voldoen.

Bij het zien van de politie zette de 22-jarige het op een lopen. Hij kon na een korte achtervolging worden achterhaald maar bleek toen geen wapen bij zich te hebben. Wel troffen agenten in zijn kleding enkele scherpe patronen aan, waarop de man werd aangehouden.

Bij de overige mannen werd evenmin een wapen aangetroffen. De 22-jarige werd ingesloten en verklaarde later een schietpen bij zich te hebben gehad die hij tijdens zijn vlucht voor de politie had weggegooid.

Het wapen, een soort huls in de vorm van een balpen waarmee munitie kan worden verschoten, is zondagmiddag op de Rosendaalsestraat teruggevonden en in beslag genomen. De Amsterdammer zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):