zaterdag, 8. september 2007 - 12:16

Man met rij-ontzegging na achtervolging gearresteerd

Blerick

Een 38-jarige man uit Wellerlooi is vrijdagavond gearresteerd na een achtervolging. Tijdens een surveillance zag de politie de man rijden in Venlo. De agenten wisten dat de man vorige week al een keer aangehouden was omdat hij ondanks een rij-ontzegging in een auto reed. Bovendien was de auto niet verzekerd. De agenten gaven de man een stopteken, dat de man negeerde. Hierop zette de politie de achtervolging in.

In Blerick werd met behulp van twee vrachtwagen en diverse andere voertuigen een blokkade opgeworpen. De bestuurder kon in principe geen kant meer op. De verdachte kwam echter niet uit zijn voertuig, maar reed in op een agent. Vervolgens reed de man uit Wellerlooi achteruit, waar hij probeerde op de andere agent in te rijden. Beide agenten waren genoodzaakt hun dienstwapen te trekken. Vervolgens gaf de man zich over.

De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor poging tot doodslag, het rijden met een rij-ontzegging ,het onverzekerd rondrijden en het negeren van een stopteken.
Provincie:
Tag(s):