vrijdag, 8. juni 2007 - 23:19

Man overlijdt tijdens noodweer

Uitgeest

Vrijdagavond is in Uitgeest een man overleden toen hij van een schuurtje is gevallen. Het ongeluk gebeurde tijdens het noodweer dat over het land trok. De man was op het dak geklommen omdat het water niet goed wegliep en is vervolgens om onduidelijke redenen van het dak gevallen.

De echtgenote sloeg alarm toen zij haar man achter de schuur vond. De hulpdiensten die ter plaatse kwamen konden de man echter niet meer redden.

In Badhoevedorp en in Hoofddorp sloeg de bliksem in in achtereenvolgens een schuur en in een woning. De schade bleef beperkt. In Zandvoort kwamen enkele straten blank te staan.

Op advies van de politie brak de organisatie de avondvierdaagse af. Samen met het rode Kruis en de reddingsbrigade is door de politie de route afgereden om kinderen op te vangen. Alle deelnemers keerden heelhuids terug. Dat gebeurde ook in Spaarndam. De lopers van de 5 km zijn niet gestart. de lopers van de 10 en 15 km zijn door medewerkers van de organisatie opgehaald.

Het noodweer van vrijdagavond heeft in Nederland twee mensen het leven gekost. Rond 22.00 uur werd het weeralarm ingetrokken.
Provincie:
Tag(s):