dinsdag, 3. juli 2007 - 15:28

Man rijdt in op groep scouts

Ysselstein

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.00 uur een 21-jarige man uit Ysselsteyn aangehouden omdat hij met zijn personenauto op een groep mensen inreed. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

Omstreeks 0.45 uur liepen zes personen uit Uden en Volkel over de Paardekopweg. Zij waren hier op kamp met de scouting. Op de weg zagen zij een auto staan zonder verlichting. Op het moment dat het groepje mensen op de weg ging staan deed de auto zijn groot licht aan en reed met hoge snelheid op de groep af. Hierop gingen zij in de berm staan. De automobilist reed echter ook de berm in en reed recht op de mensen af. Zij moesten vervolgens achteruit springen om te voorkomen dat ze geraakt werden. Direct werd de politie gewaarschuwd en gaven ze het kenteken en het type auto door.

Op de Timmermansweg zagen agenten een auto rijden die overeenkwam met het doorgegeven signalement. Hierop werd een stopteken gegeven. In het voertuig bevond zich de 21-jarige verdachte samen met twee 16-jarige jongens uit Ysselsteyn. De 21-jarige bestuurder is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):