zondag, 14. januari 2007 - 17:32

Man slaat fietsster met knuppel vol op haar mond

Hoorn

Een 24-jarige fietsende vrouw uit Hoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 januari omstreeks 03.45 uur op de Holenweg door een voetganger met vermoedelijk een honkbalknuppel vol op haar mond geslagen. Ze kon nog een eind doorfietsen maar moest kort hierna per ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat er stukjes van 3 van haar voortanden waren afgebroken en dat haar lip ingescheurd was. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De vrouw was uit geweest in het centrum van Hoorn en fietste alleen naar huis. Ze ging over het fietspad en wilde de brug over de Provincialeweg richting de Gording nemen. Iets voor de brug zag ze voor haar een jongeman lopen.

Op het moment dat zij hem passeerde draaide de man zich plotseling om en sloeg haar met een houten knuppel vol in het gezicht. De vrouw had hevige pijn en bloedde in haar mond maar zag toch kans om door te fietsen, de brug over, en haar nabijgelegen huis te bereiken. Daar belde ze met de politie. De vrouw kent de dader niet en volgens haar was er geen enkele aanleiding voor de klap.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: man, tussen de 18 en 25 jaar oud, tenger tot normaal postuur, zwart haar, gedekt kapsel, kort met natte gel. Zijn haar glansde. De man had een licht getint gezicht. Hij droeg donkere kleding waaronder een kort model leren jack, zonder capuchon.

De recherche is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Hoorn: 0900-8844
Provincie:
Tag(s):