maandag, 19. februari 2007 - 10:42

Man uit Gorredijk verdacht van brandstichting Breedpad

Heerenveen

Een 44-jarige man uit Gorredijk is maandagmorgen aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de grote centrumbrand aan het Breedpad in Heerenveen. De man is in alle vroegte van zijn bed gelicht. De Gorredijkster zit vast in de cel en zou de hele dag worden verhoord.

Hij wordt officieel verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in shoarmazaak La Kashba op de donderdagochtend van 28 december. De politie wil niet zeggen wat de relatie is van de man tot de shoarmazaak. Hij is in elk geval niet een van de twee mannen die kort na het uitbreken van de brand werden gefilmd met een bewakingscamera. Op die beelden zijn twee jongeren te zien die wegvluchten. Naar hen is de politie nog steeds op zoek.

Bij de felle brand raakten zeventien bewoners dakloos. Zij kregen allemaal vervangende woonruimte. Naast shoarmazaak La Kashba ging ook eetcafé Oberon in vlammen op. Vrijwel direct na het uitbreken van de brand meldde de politie dat het vuur vermoedelijk was aangestoken. Er zat een gat in het raam van La Kashba waardoor waarschijnlijk een brandbaar voorwerp naar binnen is gegooid.
Provincie:
Tag(s):