woensdag, 4. april 2007 - 22:12

Man 'verstopt' illegale DVD's en CD's op balkon buren

Amsterdam

Dinsdagochtend 3 april rond 07.30 uur is een 31-jarige man aangehouden voor piraterij. Bij het onderzoek verleende de stichting BREIN assistentie aan het Veelplegersteam van Bureau Opsporing district Zuid. In de woning van de man aan de Makassarstraat werden honderden illegaal gekopieerde DVD’s en CD’s aangetroffen. Het onderzoeksteam kwam de DVD-piraat op het spoor in een helingsonderzoek en wilde een controle uitvoeren in de woning van de man.

Deze gaf echter niet thuis, maar omdat de agenten in de woning licht zagen branden en gestommel hoorden, gingen zij de woning binnen. Daar troffen ze de man aan op het balkon, terwijl hij zijn voorraad illegale DVD’s overzette naar het balkon van de buren.

In de woning werden honderden illegaal gekopieerde dragers en meerdere goederen voor het professioneel kopiëren van DVD’s en CD’s aangetroffen. Al het materieel is in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. Stichting BREIN ondersteunt met hun expertise het onderzoeksteam. De verdachte is al in eerdere onderzoeken van de politie Amsterdam-Amstelland aangehouden voor hetzelfde feit. Toen bleek hij in het bezit van enkele honderden illegale DVD’s en CD’s.
Provincie:
Tag(s):