zaterdag, 22. december 2007 - 13:51

Man vlucht bij verkeerscontrole

Rotterdam

De politie heeft een man aangehouden die aan verkeerscontrole probeerde te ontsnappen. De politie heeft vrijdagavond tussen vier 's middags en tien uur 's avonds een alcoholcontrole uitgevoerd in verband met de diverse kerstborrels.

De eerste lokatie was de Giessenweg. Daar moest 350 bestuurders blazen, waaruit bleek dat 3 automobilisten teveel hadden gedronken. Tevens had 1 van deze mensen een rijbewijs dat ongeldig was verklaard. Hierop namen agenten de auto van de man in.

De tweede locatie was de Rotterdamsedijk. Daar moesten 230 bestuurders blazen, waarbij 1 bestuurder teveel had gedronken. Agenten hielden de automobilist aan. Tijdens deze controle wilde een bestuurder ontsnappen aan de controle, waarbij agenten de man herkende als een gezocht persoon. Hierna is de achtervolging ingezet waarbij een politiemotorrijder een schot loste, om de verdachte te kunnen aanhouden.

De 25-jarige verdachte uit Schiedam is niet gewond overgebracht naar een politiebureau, waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De man had nog een straf openstaan van vier jaar en ook loopt er nog een onderzoek tegen hem vanuit de politieregio Kennemerland.
Provincie:
Tag(s):