maandag, 15. oktober 2007 - 15:02

Mannen beroven automobiliste

Hengelo

Een 34-jarige en een 40-jarige man uit Hengelo zijn op zaterdag 13 oktober aangehouden aan de H. Leefsmastraat in Hengelo. Zij worden verdacht van beroving van een automobiliste aan de Achterhoekse Molenweg in Hengelo. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Op zaterdag 13 oktober kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat een automobiliste beroofd was aan de Achterhoekse Molenweg in Hengelo. Ter plaatse trof de politie een 41-jarige vrouw uit Hengelo aan die zojuist in haar auto door twee mannen was beroofd.

De vrouw reed over de Uitslagsweg in de richting van haar woning aan de Achterhoekse Molenweg. Bij haar woning aangekomen parkeerde ze haar auto. Toen ze uit wilde stappen trok een onbekende man ineens haar linkerportier open en dook over haar heen om de autosleutels te pakken.

Dit kon de vrouw net voorkomen door de man uit de auto te drukken. Een tweede onbekende man kwam op dat moment via haar rechterportier de auto binnen. De vrouw gilde vervolgens hard en de beide mannen vluchtten in de richting van de Uitslagsweg. Uit de auto namen ze een boodschappentas en sigaretten mee.

De politie zocht de omgeving af en hield de mannen, die voldeden aan het opgegeven signalement, aan op de H. Leefsmastraat in Hengelo. Het bleek te gaan om een 34-jarige en een 40-jarige Hengeloer. Bij de 34-jarige werden de gestolen sigaretten aangetroffen. De boodschappentas werd aan de Uitslagsweg weer aangetroffen. Deze hadden de mannen tijdens hun vlucht weggegooid.

De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgesloten. Voor verder onderzoek zijn de twee in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):