woensdag, 2. mei 2007 - 20:47

Mannen kleden zich uit boven in hoogwerker

Amsterdam

Dinsdagavond 1 mei rond 18.45 uur zijn twee mannen aangehouden die in een hoogwerker op de Korte Prinsengracht waren geklommen. De mannen zouden hierbij bedradingen hebben vernield. Ook pleegden zij, terwijl zij boven in de hoogwerker stonden, openbare schennis door zich te ontkleden. Het hele optreden van de mannen zorgde voor veel commotie in de omgeving. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Ter plaatse gekomen agenten probeerden de mannen te manen naar beneden te komen, maar met hen was geen enkel contact te krijgen. Ook lukte het agenten niet de bak van de hoogwerker naar beneden te brengen, omdat de besturing waarschijnlijk niet functioneerde.

Daarop besloten de dienders hulp van de brandweer in te schakelen. Die heeft voor de veiligheid van beide mannen een springkussen geplaatst. Met behulp van een ladderwagen van de brandweer, konden twee agenten de mannen in de hoogwerker benaderen. De verdachten reageerden daarop zo agressief, dat pepperspray werd gebruikt.

Uiteindelijk sprong één man uit de hoogwerker in de gracht. Hij is met behulp van de brandweer en een pleziervaartuig uit de gracht gehaald, de andere man werd met behulp van de brandweer uit de hoogwerker gehaald. Beide mannen zijn aangehouden en bleken onder invloed van alcohol en vermoedelijk softdrugs.

Rechercheurs van wijkteam Raampoort onderzoeken de zaak. Uit de aangifte van de eigenaar van de hoogwerker bleek dat er vermoedelijk niets is vernield door de verdachten. Zij worden nog wel verdacht van het plegen van openbare schennis en openbare dronkenschap.
Provincie:
Tag(s):