donderdag, 26. april 2007 - 9:51

Mannen uit Azerbadzjan aangehouden na stelen cosmetica

Oosterwolde

De politie heeft een onderzoek naar een diefstal uit een winkel aan de Brink afgerond. Tijdens het onderzoek werden twee mannen van 27 en 28 jaar uit de gemeente Noordoostpolder, voormalige inwoners van , aangehouden op verdenking van meerde winkeldiefstallen.

Op 2 maart werden er door twee mannen cosmetica-artikelen uit een winkel aan de Brink weggenomen. Het duo werd betrapt en ging er in een auto snel vandoor. Een ooggetuige probeerde ze nog tegen te houden, maar hij werd bijna omver gereden. De politie startte een onderzoek en kon mede dankzij beelden van een bewakingscamera op 16 april de beide verdachten aanhouden.

Na de aanhoudingen werden hun woningen alsmede hun auto, onder leiding van een rechter-commissaris, doorzocht. Hierbij werden de nodige goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De twee werden na de aanhouding in verzekering gesteld en op 18 april voorgeleid aan de rechter-commissaris, waarna ze beiden inbewaring werden gesteld. Naast de diefstal in Oosterwolde worden beide mannen ook verdacht van betrokkenheid bij twee winkeldiefstallen te Nieuwleusen. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.
Provincie:
Tag(s):