zaterdag, 27. januari 2007 - 15:59

Mannen uit brandende auto gehaald

Veeningen

Op de A28 vond vrijdagavond een ernstig ongeval plaats waarbij een auto in brand raakte en enkele personen gewond raakten. Een 39-jarige bestuurder uit Oudeschoot reed vanuit de richting Meppel in de richting Hoogeveen, volgens een getuige met hoge snelheid. Ter hoogte van Veeningen botste hij op de linker rijstrook achter op een auto die een andere auto aan het inhalen was.

De 20-jarige bestuurder uit Den Haag van deze auto raakte hierdoor in de slip en kwam op de kop in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. Hij en zijn 19-jarige passagiere uit Gouda werden met onbekend letsel naar het Diaconessenziekenhuis in Meppel overgebracht waar zij ter observatie werden opgenomen.

De 39-jarige bestuurder kwam met zijn auto tegen de vangrail tot stilstand waarna de auto in brand raakte. Door een passerende automobilist werd de bestuurder en zijn 35-jarige passagier uit Staphorst uit de brandende auto gehaald. De passagier werd met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht en daar opgenomen.

De 39-jarige bestuurder kon na controle in het ziekenhuis mee naar het bureau voor verder onderzoek. Bij een blaastest werd een alcoholpromillage gemeten van 1,8. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):