vrijdag, 9. februari 2007 - 15:22

Marechaussee houdt drie man aan op verdenking van vervalsing

Schiphol

De marechaussee op Schiphol heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van het op grote schaal inkopen doen van luxe goederen met valse creditcards. De mannen hadden tijdens hun aanhouding tientallen valse creditkaarten in hun bezit.

De drie uit Maleisië afkomstige mannen waren naar Schiphol gekomen met de bedoeling om in de tax-free zone luxe goederen te kopen en vervolgens weer door te reizen naar een andere bestemming.
De marechaussee kwam de verdachten op het spoor doordat een oplettende medewerkster van een juwelier achterdochtig werd, doordat één van de verdachten in korte tijd voor een aanzienlijk bedrag aan horloges en sieraden kocht.

De twee andere mannen probeerden in een vluchtpoging alsnog Nederland binnen te komen, maar deze werden bij de paspoortcontrole van de marechaussee aangehouden.

De marechaussee trof in de hand- en ruimbagage van de Maleisiërs een grote hoeveelheid luxe goederen, kleding, horloges en juwelen aan van de meest exclusieve merken.

Bij de buit zaten o.a: 8 horloges van de merken Rolex, Baume&Mercier en Tag Heur, 13 mobiele telefoons en 6 IPOD’s. Tevens hadden de mannen in totaal 9 vliegtickets in bezit.

De indruk bestaat dat de drie verdachten al langere tijd actief waren op de diverse luchthavens in de wereld. De marechaussee zal onderzoek doen of de daders al eerder op Schiphol actief zijn geweest.
Provincie:
Tag(s):