maandag, 16. april 2007 - 13:01

Marechaussee houdt opnieuw laptopdieven aan

Schiphol

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol hebben wederom drie personen aangehouden in verband met de laptopdiefstal in januari dit jaar. Dit maakt de Marechaussee maandag bekend.

De verdachten, een 38-jarige man uit Amsterdam, een 50-jarige man uit Haarlem en een 75-jarige man uit Amsterdam, worden er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal c.q. verduistering en heling. De 50-jarige en de 75-jarige verdachten waren ex-medewerkers van het bedrijf waar de diefstal heeft plaats gevonden.

De Marechaussee startte met een intensief onderzoek naar deze diefstal. Dit resulteerde in de aanhouding van 6 personen. De groep verdachten bestond uit 4 medewerkers en 2 ex-medewerkers van het op de Luchthaven gevestigde transportbedrijf waarvan de laptops zijn gestolen.

Tijdens de zoekingen in een loods in Aalsmeer en in woningen te Haarlem, Amsterdam, Warfstermolen (F) en Munnekezijl (F) hebben de rechercheurs geld en goederen in beslaggenomen.

Tevens hebben de rechercheurs een 5 tal kopers van laptops kunnen achterhalen, hierdoor kan een deel van de partij in beslag worden genomen.

Met deze drie aanhoudingen heeft de recherche een eind kunnen maken aan het grootscheepse onderzoek.

Het onderzoek vond plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie te Haarlem
Provincie:
Tag(s):