vrijdag, 4. mei 2007 - 16:58

Marine zoekt naar vermiste duikster Grevelingenmeer

De Waterpolitie krijgt in de zoektocht naar de vermiste duikster op het Grevelingenmeer hulp van de Koninklijke Marine. Duikers van de Marine zoeken sinds vrijdag naar de sinds dinsdag 1 mei vermiste duikster. Rond de plek van de vermissing bij de haven van Scharenduike geldt een duikverbod. Dit heeft de KLPD vrijdag laten weten.

De afgelopen dagen werden al verschillende middelen ingezet in de zoektocht naar de duikster, o.a. helikopters, sonar- en dregapparatuur en duikers van de brandweer en de douane. De Waterpolitie contstateerde donderdagavond dat de mogelijkheden om effectief te zoeken uitgeput raakten.

De Koninklijke Marine heeft de beschikking over zeer verfijnde sonarapparatuur en gespecialiseerde duikers. De Koninklijke Marine heeft van het lokale en provinciale bestuur een speciale civiele opdracht gekregen om het slachtoffer te vinden en te bergen. De duikers werken vanaf een vaartuig van Rijkswaterstaat. De Waterpolitie van het KLPD coördineert de zoekactie.

De 30-jarige vrouw uit Dendermonde kwam op 1 mei na een duik niet meer aan het wateroppervlak. Het slachtoffer was met zeven andere leden van de duikclub uit Dendermonde naar Scharendijke gekomen om te duiken. Twee aan twee gingen de duikers naar beneden. Na enkele minuten kwam de begeleider van de vrouw alleen aan het wateroppervlak en meldde dat ze onder water het contact met elkaar hadden verloren.
Provincie:
Tag(s):