woensdag, 19. december 2007 - 7:21

Marleen Veldhuis Sportvrouw van het Jaar

Amsterdam

Marleen Veldhuis is uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2007. Sven Kramer werd Sportman van het jaar. Dat gebeurde allemaal tijdens het NOC*NSF Sportgala in de Rai in Amsterdam.

Jong Oranje is de Sportploeg van het Jaar en Foppe de Haan en Robert Eenhoorn deelden de prijs voor de Coach van het Jaar net zoals Annette Roozen en Marion Nijhof de prijs voor de Gehandicapte Sporter van het Jaar moesten delen.

Marleen Veldhuis kon nog nipt het gala meekrijgen. Ze had in haar ’whereabouts’ niet opgegeven dat ze dinsdagavond in Amsterdam bij het gala zou zijn. Twee dopingcontroleurs waren in Eindhoven op zoek naar Veldhuis die afgelopen zondag in Hongarije nog goud won op de 50 meter vrije slag. De 28-jarige Veldhuis werd om 19.00 uur op de hoogte van de onaangekondigde dopingcontrole in Eindhoven gebracht. Een snelle rit richting Eindhoven was het gevolg.

Ze werd nog gered door directeur Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit. Door snel ingrijpen hoefde ze de rit naar Eindhoven niet af te maken en kon ze terugkeren.
Categorie:
Tag(s):