woensdag, 14. november 2007 - 22:41

Marokkaanse Vereniging Meppel winnaar ‘Hét Drents Compliment’

Assen

De Marokkaanse Vereniging uit Meppel is woensdagavond uitgeroepen tot de winnaar van de vrijwilligersprijs 2007 ‘Het Drents Compliment’. De vrijwilligers ontvingen uit handen van PvdA-gedeputeerde Anneke Haarsma een sculptuur en een geldbedrag van 5.000 euro. Dit gebeurde tijdens een groots opgezette feestavond voor vrijwilligers in DeSmelt in Assen.

De inzet van de Marokkaanse Vereniging op het gebied van participatie en integratie maakte grote indruk op de vakjury. De NAM-publieksprijs ter waarde van 2.500 euro ging naar het SIVO Dansfestival voor hun inspanningen bij de jaarlijkse organisatie van het internationale dansfestival. Ruim 2.300 mensen stuurden een bon via het Dagblad van het Noorden of stemden digitaal via www.drenthe.nl.

Zo’n 1.500 mensen, allen actief in het Drentse vrijwilligerswerk, waren aanwezig tijdens de feestavond in DeSmelt in Assen. De avond werd opgeluisterd door Marcus van Teijlingen en Lena Mastenbroek, Boerenblond, het Duo Makandra, en Henk Wijngaard. Zij traden belangeloos op voor het publiek. Evert ten Napel en Jacques d’Ancona verzorgden, eveneens belangeloos, de presentatie van de avond.
Provincie:
Tag(s):