vrijdag, 2. februari 2007 - 18:48

Marotte Zitterd brengt 'krant' uit voor blinden

Sittard-Geleen

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd brengt dit jaar naast de papieren versie van het blad ‘De Pappegey’ ook een voorgelezen versie uit op CD. ‘De Pappegey’, volledig in Sittards dialect geschreven, staat jaarlijks garant voor een grote portie lees- en kijkplezier.

Bij wijze van proef brengt De Marotte Zitterd dit jaar in een beperkte oplage voor het eerst in de geschiedenis een voorgelezen versie uit. Een selectie uit de talloze artikelen is door enkele redactieleden voorgelezen en door Marot Lino Pani in zijn geluidsstudio opgenomen. De keuze geeft een representatieve afspiegeling uit de artikelen en rubrieken.

Voor zover de stadscarnavalsvereniging heeft kunnen nagaan is nooit eerder in Nederland een carnavalskrant op deze manier toegankelijk gemaakt voor blinden, slechtzienden en ouderen die moeite hebben met (dialect) lezen. De leden hebben de hoop dat dit initiatief bij kan dragen aan het verder vergroten c.q. behouden van draagvlak voor de Sittardse tradities en folklore. Het past perfect in één van de uitgangspunten van de vereniging om op alle mogelijke manieren het Sittards dialect in woord en geschrift te promoten en behouden. In dit rijtje behoort ook de jaarlijkse cd met Sittardse carnavalsmuziek.
Provincie:
Tag(s):