vrijdag, 7. december 2007 - 20:40

Martin Eurlings voorgedragen als burgemeester

Valkenburg a/d Geul

Martin Eurlings wordt waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul. De Valkenburgse gemeenteraad zal de CDA-er voordragen bij de minister van Binnenlandse Zaken voor het burgemeesterschap.

De gemeenteraad volgt daarmee het advies op van de vertrouwenscommissie, die afgelopen periode een keuze maakte uit 12 sollicitanten. Een eerdere sollicitatieronde leverde begin dit jaar zes kandidaten op. Die kandidaten werden door de vertrouwenscommissie allemaal te licht bevonden.

“Martin Eurlings beschikt over een aantal uitstekende eigenschappen die nodig zijn voor de functie van burgemeester in een gemeente als Valkenburg aan de Geul. Hij is een netwerker, een verbinder en een vernieuwer�, aldus de tevreden voorzitter van de vertrouwenscommissie Nicole Ubags-Dauss.

Eurlings is een geboren Valkenburger en is voormalig lid van het college van Gedeputeerde Staten van Limburg. Sinds juni van dit jaar is Eurlings al waarnemend burgemeester van Valkenburg na het vertrek van Constant Nuytens.
Provincie:
Tag(s):