donderdag, 8. februari 2007 - 16:24

Masters of darts; Nederland tegen Engeland

Hengelo

Nog drie dagen en dan gaat in het Expocenter te Hengelo Overijssel het Keukenconcurrent Masters of Darts evenement van start met de titel the Battle of the Nations, een titanstrijd tussen de twee allersterkste dartslanden. P&H Events organiseerde twee jaar geleden the Masters of Darts, met als deelnemers Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Een sportverslaggever van Blik op Nieuws zal iedere speeldag de actuele standen bijhouden en wedstrijden voor haar lezers verslaan.

De twee absolute toppers van de twee verschillende dartsbonden, de British Darts Organisation en de Proffesional Darts Corporation zullen hier het 'gevecht ' om de titel, allerbeste speler van de wereld, beslechten.

Om te zien wel land het beste dartsland heeft P&H Events vijf spelers uit de twee sterkste landen van de dartssport, Engeland en Nederland in twee teams bij elkaar gezet .
Vanaf 10 februari aanstaande nemen de beide teams het tegen elkaar op.

In het Nederlands team; captain Raymond van Barneveld, Roland Scholten, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, en Michael van Gerwen, en voor Engeland gaan spelen; teamcaptain Phil Taylor, Colin Lloyd, Peter Manley, het kersverse PDC lid Mervyn King en Wayne Mardle.

Verdeeld over vijf dagen (10, 11, 12, 13 en 14 februari) spelen de Nederlandse spelers tegen alle Engelse spelers een best of 5 sets best of 5 legs 501, en aan de hand van het puntensysteem komt uit deze competitie het sterkste land naar voren.

Deze winnaar ontvangt op zaterdag 17 februari aanstaande the Battle of the Nations trofee, en aansluitend zullen de individuele halve finales gespeeld worden tussen de twee beste spelers van iedere groep. (Dit wordt een kruisfinale)

Zondag 18 februari is de grote individuele finale tussen de twee winaars van de zaterdagavond.
Categorie:
Tag(s):