donderdag, 11. januari 2007 - 9:31

Maxima op Safer Internet Day

Den Haag

Prinses Maxima neemt dinsdagmiddag 6 februari, tijdens de Europese Safer Internet Day, in Sociëteit De Witte in Den Haag het boekje Kindertelefoontips in ontvangst. Dit boekje geeft kinderen inzicht in internetsites waarop zij terecht kunnen voor hulp bij problemen en minder leuke ervaringen. Het boekje is voor De Kindertelefoon geschreven door de stichting Mijn Kind Online in samenwerking met Carry Slee.

De boekoverhandiging is op Safer Internet Day. Op deze dag wordt op Europees niveau aandacht gevraagd voor onderwerpen als internet, computergames en mobiele telefonie. In Nederland organiseert Programma Digibewust een manifestatie in Sociëteit De Witte voor 100 kinderen. De boekoverhandiging is onderdeel van deze manifestatie.

De Kindertelefoon heeft al sinds 2003 een beveiligde chatfunctie. Kinderen en jongeren kunnen chatten met een medewerker over vragen en problemen die zij hebben. Daarmee is de Nederlandse Kindertelefoon één van de eerste organisaties die hulp biedt via chat. Aangezien kinderen en jongeren massaal gebruik maken van internet, is chat bij uitstek het communicatiemiddel voor de doelgroep van de Kindertelefoon.

Programma Digibewust, een publiekprivaat samenwerkingsverband, wil bij gebruikers de kennis en het vertrouwen in de mogelijkheden van digitale middelen versterken.
Provincie:
Tag(s):