dinsdag, 12. juni 2007 - 11:18

Mazda CX-7 klaar voor Europa

Den Haag

Na de succesvolle introductie van de Mazda CX-7 in Noord-Amerika en Japan, waar inmiddels meer dan 46.000 eenheden van deze crossover zijn verkocht, komt de CX-7 nu naar Europa in een versie die voorziet in de specifieke wensen van Europese berijders. De auto is op vele fronten aangepast aan de Europese karakteristieken op het gebied van rijeigenschappen, comfort, wielophanging, sturen, remmen, ABS, DSC (Dynamic Stability Control), NVH (aandrijving en geluid) en kwaliteit.

De aanpassingen en de bijbehorende testritten werden uitgevoerd in Duitsland door het R&D Centre (MRE) van Mazda in Oberursel, bij Frankfurt, waar ook de Europese ontwerpstudio van Mazda is gevestigd. Voor de Mazda CX-7 betrof dat een team van 15 medewerkers, dat de Amerikaanse versie van de CX-7 als basis nam en deze aanpaste aan de behoeften van de Europese klant.

Speciale aandacht ging daarbij uit naar het testen van de 2.3 liter DISI turbo benzinemotor, die in de Europese versie van de CX-7 beschikt over 191 kW / 260 pk (de Amerikaanse versie heeft 244 pk) en 380 Nm Koppel, precies gelijk aan de motoren in de Mazda3 MPS en de Mazda6 MPS. Deze krachtige direct ingespoten benzinemotor is gekoppeld aan een speciaal ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak. Op de Duitse Autobahn werden bovendien op topsnelheid de snelheidsbegrenzer en de acceleratie bij hoge snelheid getest.

De CX-7 is er in twee uitrustingsniveaus, de Touring en de Executive. De eerste uitvoering kost € 42.995,- en de Executive € 47.495,-. Beide versies beschikken over een rijk pakket aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder de MAIDAS veiligheidsconstructie, DSC en permanente vierwielaandrijving met Active Torque Split.

Elke Mazda CX-7 is verder rijk uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen, cruise control en climate control. De Executive is bovendien voorzien van lederen stoelbekleding, xenon koplampen en sensoren voor licht en ruitenwissers. Ook metallic lak en een Bose® audiosysteem met negen speakers zijn standaard op de Executive.

Optioneel kunnen beide uitvoeringen voor € 1.500,- van een elektrisch bedienbaar zonnedak worden voorzien. Het hoogwaardige Bose® audiosysteem, dat standaard is voor de Executive, kan als optie voor € 795,- op de Touring besteld worden.
Categorie:
Tag(s):