vrijdag, 14. december 2007 - 10:37

Medewerkers spoorwegpolitie mishandeld

Amsterdam

Bij twee afzonderlijke incidenten op donderdagavond 13 december 2007 zijn drie medewerkers van de Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten mishandeld. Op station Weesp kneep een zwartrijder de keel dicht van een 54-jarige hoofdagent. Op Amsterdam CS raakten twee agenten gewond aan hun hand bij een worsteling met een reiziger op spoor 1. Beide verdachten zijn aangehouden.

De hoofdagent assisteerde omstreeks 20.00 uur op station Weesp een conducteur bij het vaststellen van de identiteit van een reiziger die niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de zwartrijder zich bediende van een valse identiteit. De aanhouding van de verdachte verliep niet zonder slag of stoot. De verdachte kneep hierbij de keel dicht van de hoofdagent. De man, een 18-jarige inwoner van Amsterdam, is aangehouden en in verzekering gesteld.

De agenten op spoor 1 van Amsterdam CS assisteerden omstreeks 23.50 uur ook een conducteur met een reiziger zonder geldig vervoersbewijs. Deze verdachte werkte ook niet mee aan zijn aanhouding, die ontaardde in een vechtpartij. Eén agent liep twee gescheurde nagels op en de andere agent had raakte gewond aan zijn hand. De 18-jarige verdachte ook afkomstig uit Amsterdam is aangehouden.

Twee medewerkers van de Spoorwegpolitie konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De derde medewerker, die gewond raakte aan zijn hand, kon ter plaatse worden behandeld.
Provincie:
Tag(s):