vrijdag, 30. maart 2007 - 17:16

Medunjanin en Agustien terug naar AZ, Ikedia niet

Haris Medunjanin en Kemy Agustien keren volgend seizoen terug bij AZ. De Alkmaarse club liet beide huurlingen weten dat ze volgend seizoen een kans krijgen om zich te bewijzen.

Medunjanin is dit seizoen uitgeleend aan Sparta. Daar is de Bosniër niet altijd verzekerd van een basisplaats, maar desondanks is hij wel gedeeld clubtopscorer met zes competitiegoals. AZ heeft bovendien de optie in het contract met Medujanin gelicht, waardoor hij na dit seizoen nog twee jaar onder contract staat bij de nummer drie van de ranglijst. In de voorgaande twee seizoenen speelde Medunjanin in totaal dertien wedstrijden voor AZ.

Agustien werd dit seizoen door AZ overgenomen van Willem II, maar direct weer verhuurd aan Roda JC. Daar is de middenvelder een onbetwiste basisspeler en maakt hij zo'n goede indruk dat AZ hem volgend jaar terug wil hebben.

De toekomst van Theo Zwarthoed is nog onzeker. De doelman werd dit seizoen uitgeleend aan Excelsior. Daar speelde hij de eerste 26 wedstrijden, maar sindsdien is hij zijn plaats kwijt. Zwarthoed liet aan ELF weten dat hij volgende week een gesprek heeft bij AZ. Daarin moet meer duidelijk worden over zijn toekomst.

Voor Pius Ikedia is geen toekomst in Alkmaar. De verhuurde rechterspits maakt geen goed seizoen door bij RKC Waalwijk en mag zodoende uitzien naar een andere club. Zijn contract bij AZ loopt nog een jaar door.

Van de door AZ verhuurde spelers Miel Mans (MVV), Willy Overtoom (Stormvogels Telstar), Beau Molenaar (FC Omniworld) en Tom Zoontjes (Stormvogels Telstar) lopen de contracten af. Deze worden niet verlengd.
Categorie:
Tag(s):