vrijdag, 30. november 2007 - 21:17

Meerschap pakt overlast aan bij Paterswoldsemeer / Hoornseplas

Eelde

Het Meerschap Paterswolde neemt een aantal maatregelen om de overlast in het meerschapsgebied Paterswoldsemeer/Hoornseplas nog vóór het zomerseizoen 2008 terug te dringen. Het Meerschap werkt hierin samen met de gemeenten Groningen, Haren, Tynaarlo, de GGD en de politie van Groningen en Drenthe.

Door het plaatsen van slagbomen en borden wordt de parkeerplaats ten noorden van de Hoornseplas in de nachtelijke uren gesloten én kunnen alleen bewoners en bestemmingsverkeer straks hun auto parkeren op de vijf ronde parkeerplaatsen aan de Oude Badweg. Het gebruik van de parkeerplaatsen wordt zo beter gereguleerd, waardoor de politie eenvoudiger kan handhaven. Daarnaast mogen bezoekers de bosschages straks niet meer betreden en zullen de bosjes in het gebied worden uitgedund. De politie zal extra toezicht houden op de handhaving van deze maatregelen.

Aanleiding voor deze maatregelen zijn signalen van onder meer de federatie Recreatieverenigingen Paterswoldsemeer over toenemende overlast in het meerschapsgebied Paterswoldsemeer/Hoornseplas.
Provincie:
Tag(s):