vrijdag, 18. mei 2007 - 15:42

Meeste overgewicht in Groningen

Groningen

De buik is zowel bij mannen als vrouwen het favoriete lichaamsdeel om af te vallen. Gemiddeld weegt een Nederlander 82 kilo maar vindt 74 kilo een ideaal streefgewicht. Ook al behaalt iedereen zijn of haar streefgewicht dan nog blijft ruim dertig procent boven het gezonde gewicht steken zoals vastgesteld is in de Body Mass Index (BMI). Zo blijkt uit onderzoek van verzekeringsgroep Achmea onder ruim 1000 Nederlanders.

De provincie Groningen heeft gemiddeld de dikste inwoners van Nederland. De mannen in deze provincie wegen gemiddeld 86 kilo en de vrouwen 87 kilo. De minst dikke vrouwen (78 kilo) wonen in Limburg. Noord-Holland heeft landelijk gezien de minst dikke mannen. Zij wegen gemiddeld 79 kilo.

Het onderzoek laat verder zien dat ruim de helft van alle Nederlanders boven het normale gewicht zit zoals dit is vastgesteld in de Body Mass Index (BMI). Bij ruim 30 procent van de deelnemers is er sprake van overgewicht. Iets meer dan 20 procent van de respondenten heeft obesitas. Afvallen blijkt lastig maar 70% zegt echt gewicht te kunnen verliezen als men echt wil.
Provincie:
Tag(s):