zaterdag, 15. december 2007 - 11:14

Megashow André Rieu gestart in Toronto

De wereldpremière van de nieuwe World Stadium Tour van André Rieu en zijn orkest in het Rogers Centre in Toronto is gisteravond een groot succes geworden. Meer dan 25.000 toeschouwers beleefden een nooit eerder geziene show op de grootste bühne die ooit door een artiest in de wereld gebruikt is.

Het wereldberoemde Schloss Schönbrunn, bekend van onder meer de film Sissi naar de gelijknamige Weense keizerin, werd 1 op 1 nagebouwd en maakte een verpletterende indruk op het publiek. Het podium is 125 meter breed en 35 meter hoog, en bevat onder meer twee ijsbanen, fonteinen en op een aparte tweede etage een originele Weense balzaal. Paarden in rijtuigen, een Weense dansschool en ijsdansers maakten het optreden van André Rieu en zijn Johann Strauss-orkest extra spectaculair.

Ruim een week is door 200 mensen gebouwd aan dit enorme podium en is in 100 zeecontainers vervoerd. Voor André Rieu is met dit optreden een ‘grote droom uitgekomen’, zo laat hij in een reactie weten.

Met dit megapodium gaat Rieu in 2008 onder meer naar Australië en Amerika, Frankrijk en Duitsland. Op 28 juni staat hij in de Amsterdam ArenA en 13 september in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel.
Provincie:
Tag(s):