zondag, 1. april 2007 - 17:28

Meisje (16) geeft agent vuistslag na aanhouding vader

Roermond

De politie heeft zondagochtend op het Stationsplein een 16-jarige meisje uit die plaats in de boeien geslagen, nadat zij een agent met haar vuist in het gezicht had geslagen. Het meisje probeerde de arrestatie van haar 43-jarige vader te voorkomen. Daarnaast werd ook nog een 38-jarige Roermondenaar opgepakt die zich ook met de aanhouding van de vader bemoeide.

De 43-jarige man was al twee maal eerder gesommeerd weg te gaan van het uitgaansgebied. Toen hij zich toch weer op het Stationsplein bevond en een groep Marokkanen provoceerde, werd hij door de politie aangehouden.
Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Zijn 16-jarige dochter wilde de aanhouding van haar vader belemmeren en sloeg daarbij een agent met haar vuist in het gezicht. Ook uitte zijn nog een belediging richting de agenten. Zij werd hierop ook aangehouden. Bij haar aanhouding verzette zij zich hevig. Zij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader verhoor werd ingesloten. De 38-jarige man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en werd met behulp van een portier door de politie geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Voor het komend weekend zijn de drie Roermondenaren niet welkom in het uitgaansgebeid rondom het Stationsplein, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):