zondag, 18. maart 2007 - 9:30

Meisje en jongen komen om bij brand Zaandijk

Zaandijk

Bij een uitslaande brand in een woning op de derde verdieping van een flat aan het Triangelhof in Zaandijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee kinderen om het leven gekomen. Rond 03.10 uur kwam de melding bij de politie binnen. Ter plaatse ging de politie, vanwege de enorme rookontwikkeling, direct over tot evacuatie van alle 50 woningen in de totaal zes verdiepingen tellende flat.

De bewoners van het appartement naast de woning waar de brand woedde, waren zo in paniek geraakt dat zij op het punt stonden van het balkon te springen. Gelukkig kon dat worden voorkomen en konden zij met behulp van een ladder worden gered. De bewoners van de flat werden opgevangen in het nabijgelegen politiebureau. Slachtofferhulp werd ingeschakeld.

In de brandende woning waren twee volwassenen en vijf kinderen aanwezig. Beide volwassenen, een man en een vrouw, en drie kinderen konden uit de woning komen. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en is met onbekend letsel opgenomen op de intensive care. De vrouw en drie kinderen werden onderzocht in verband met rookinhalatie.

Door de uitslaande vlammen en de zware, dichte rookontwikkeling was het voor de hulpverleners in eerste instantie niet mogelijk om de bewuste woning te betreden. Rond 04:15 konden brandweermensen naar binnen en troffen daar het stoffelijk overschot aan van een 12-jarig meisje en een 4-jarig jongetje.

Rond 06:30 mocht een aantal bewoners naar hun woning terugkeren. Voor de bewoners wiens woning teveel schade heeft opgelopen, zal opvang worden geregeld. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing werden ingeschakeld om sporenonderzoek te doen. Dit onderzoek loopt nog.
Provincie:
Tag(s):