dinsdag, 5. juni 2007 - 15:29

Mensen trouwen graag in Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer

Bruidsparen trouwen naar volle tevredenheid in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Dit blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Hoogezand-Sappemeer jaarlijks houdt onder de bruidsparen die elkaar in deze gemeente het ja-woord gaven. Gemiddeld beoordelen de paren de wijze waarop de gemeente het huwelijk heeft verzorgd met een 8,2 en de toespraak van de ambtenaar van de burgerlijke stand scoort nog beter: een 8,7.

Ook in 2006 heeft de gemeente Hoogezand-Sappemeer een onderzoek uitgevoerd naar de dienstverlening bij de huwelijksvoltrekking. In 2006 zijn 128 huwelijken gesloten waarvan 23 kosteloze en 105 betaalde huwelijken. De 105 echtparen die een betaald huwelijk hebben gesloten hebben een enquête gekregen, waarop 68% mee heeft gedaan aan het onderzoek. De 23 kosteloze huwelijken zijn in het onderzoek niet meegenomen, omdat op verzoek van de bruidsparen een toespraak niet wenselijk was en de voltrekking enkel als formaliteit werd gezien.

De keuze voor het gemeentehuis als trouwlocatie wordt net als vorig jaar grotendeels bepaald door het tarief (65%). De borg Welgelegen wordt veelal gekozen vanwege de uitstraling (91%). De toespraak, klimaat (temperatuur) en bereikbaarheid worden op beide locaties goed bevonden. Ongeveer één op de zeven vindt het gemeentehuis ongezellig.
Provincie:
Tag(s):