zaterdag, 7. april 2007 - 15:20

Met Pasen naar Het Utrechts Landschap

De Bilt

Het Utrechts Landschap biedt met Pasen verschillende mogelijkheden er even op uit te gaan. Paviljoen Beerschoten is op zondag 8 april in paassfeer met echte kuikentjes. Kinderen mogen broodjes bakken aan een lange stok boven een kampvuur of een speurtocht maken.

Het landgoed kan worden ontdekt tijdens een idyllisch ritje met de Groenkoets. Op de zolderetage van het paviljoen is de expositie ‘Nachtleven op Beerschoten’ te zien, met diverse soorten uilen en vleermuizen. De toegang is gratis. De schapen van Heidestein ontvangen op Eerste Paasdag ook graag bezoek. Op het landgoed zijn wandelingen uitgezet. Naast de schaapskooi, waar koffie en thee verkrijgbaar zijn, vinden kleine bezoekers het beestenbos, waar zij kunnen ontdekken welke dieren er leven op en rond Heidestein.

Bos Birkhoven bij Amersfoort staat op Tweede Paasdag in het teken van Pasen. Er is een speciale kabouterwandeling uitgezet, met raadseltjes die moeten worden opgelost. Bij het paviljoen wordt koffie en thee geschonken. Kinderen kunnen nestkastjes timmeren of een tekening maken. Op het eiland in de bosvijver mogen zij naar eieren zoeken.
Provincie:
Tag(s):