woensdag, 18. april 2007 - 15:38

Michiel de Ruyter voert zeeslagen in de Haarlemmermeer!

Vijfhuizen

2007 is uitgeroepen tot het jaar van Michiel de Ruyter. Woeste zeeslagen tussen de Engelse en Nederlandse vloot in de Haarlemmermeer! Het Nederlands Zandsculpturenfestival in de Haarlemmermeer neemt van 17 mei tot en met 2 september de bezoekers mee naar de tijd van Michiel de Ruyter.

Deze nationale zeeheld is namelijk 400 jaar geleden in Vlissingen geboren. Met behulp van 12.000 ton zand zetten zo’n 60 Nederlandse en internationale zandkunstenaars een indrukwekkend beeld neer van het leven van Michiel de Ruyter. Het grootste overdekte zandsculpturenfestival ter wereld vindt bij Vijfhuizen plaats onder het 26.000 vierkante meter grote glazen dak dat speciaal ter gelegenheid van Floriade 2002 is neergezet.

Voor het festival wordt gebruik gemaakt van 12.000 ton speciaal zand. Op dit moment is al begonnen met het aanleveren van het zand. Ongeveer 60 professionele zandkunstenaars uit alle hoeken van de wereld gaan op 23 april aan de slag om, uitgerust met spatels en rietjes, paletmesjes en waterslangen, de zandbergen te veranderen in boeiende scènes uit de tijd van Michiel de Ruyter.

De kunstenaars zijn o.a. afkomstig uit Nederland, Rusland, Verenigde Staten, Italië, Canada, België en Tsjechië.
Bij eerdere edities van het Nederlands Zandsculpturenfestival was voor het carven twee weken uitgetrokken, maar vanwege de grootte van het huidige – overdekte – terrein is dat niet voldoende. Dit keer zijn de carvers vier weken lang, tot en met zondag 20 mei, dagelijks bezig met hun zandkunsten. Bezoekers die de eerste vier dagen komen, kunnen de zandkunstenaars dus nog van dichtbij aan het werk zien. Dat is beslist de moeite waard!

Organisator van het Nederlandse Zandsculpturenfestival is het Eindhovense bedrijf Sculpture Events Factory.

Het Nederlands Zandsculpturenfestival in de Haarlemmermeer is van donderdag 17 mei tot en met zondag 2 september 2007 dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag 25 augustus is het Nederlands Zandsculpturenfestival niet geopend.
Provincie:
Tag(s):