woensdag, 24. oktober 2007 - 23:14

Milan overtuigt, Celtic wint op valreep

AC Milan beleefde een makkelijk avondje tegen Shakhthar Donetsk. In het Giuseppe Meazza zagen 40.000 toeschouwers hoe Alberto Gilardino al na zes minuten de score opende. Binnen een kwartier zette hij de Italianen op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Uitgerekend de Italiaan Cristiano Lucarelli bracht de spanning in de wedstrijd voor even terug door de aansluitingstreffer voor Shakhtar tegen de touwen te schieten. Niet veel later was het Clarence Seedorf die onderstreepte welke ploeg het meeste recht had op de drie punten. De Nederlandse international, die de volle negentig minuten speelde, zorgde hoogstpersoonlijk voor de derde en vierde Milanese treffer.

Door de ruime overwinning lost AC Milan Shakhtar af als koploper in de poule. Benfica behaalde haar eerste drie punten in de Champions League dit seizoen door een late zege op Celtic. Oscar Cardozo schoot zijn ploeg in de 87e minuut naar de overwinning.