woensdag, 11. april 2007 - 22:44

Milan ten koste van Bayern naar halve finale

Niet Bayern München, maar AC Milan heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. De Italianen treffen daarin Manchester United, dat zich gisteravond ten koste van AS Roma al voegde bij Europa's beste vier.

In de Allianz Arena stond Milan voor een lastige opgave. De heenwedstrijd in San Siro eindigde in 2-2, een score die voor Bayern het meeste perspectief bood voor het bereiken van de volgende ronde. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti moest vanavond dus scoren op vreemde bodem. Dat gebeurde tegen Anderlecht voor het laatst. Toen schoot Kaka van 25 meter raak.

Dit keer kende AC Milan offensief weinig problemen. En dat terwijl Alberto Gilardino, geschorst, en Ronaldo, niet speelgerechtigd, ontbraken. Filippo Inzaghi speelde daarom in de punt met Kaka kort achter zich. Het zou de Zuid-Duitsers veel problemen opleveren.

Clarence Seedorf deed de thuisploeg voor het eerst pijn nog voor het half uur. De middenvelder kreeg de bal in de voeten gespeeld van Kaka, draaide knap weg en gaf Oliver Kahn met een fraai diagonaal schot het nakijken. Slechts vier minuten had AC Milan nodig om weer het net te vinden. Met een slim hakballetje zette Seedorf Inzaghi alleen voor het doel. De veel bekritiseerde Italiaanse goalgetter rondde zelfverzekerd af.

Na de onderbreking nam Milan wat gas terug, maar kon Bayern nog steeds niet gevaarlijk worden. De thuisploeg moest het hebben van schoten uit de tweede lijn via Mark van Bommel. Alleen Claudio Pizarro kwam nog in kansrijke positie, maar de aanvaller kopte in de handen van Nelson Dida. Milan kreeg, vanwege het Duitse slotoffensief, meer en meer ruimte naarmate de wedstrijd vorderde, maar was niet gretig genoeg om Bayern in eigen huis een nog ergere afstraffing te geven.
Categorie:
Tag(s):