vrijdag, 13. april 2007 - 22:16

Milieuovertreders langer vast

Borne

De twee broers uit Borne van 47 en 49 jaar, die dinsdagavond op verdenking van milieuovertredingen werden aangehouden, moeten nog minstens 14 dagen vast blijven zitten. Dit heeft de Rechter Commissaris vrijdag bevolen. Ze worden ervan verdacht in een dicht bebouwd gebied accu’s te hebben gesloopt waardoor de volksgezondheid gevaar heeft gelopen. Het accuzuur verdween daarbij riolering en bodem waarbij met de woonomgeving en het milieu geen rekening werd gehouden.

Het feit heeft veel commotie teweeggebracht in de woonomgeving van de beide broers. De gemeente Borne heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en is direct overgegaan tot het nemen van maatregelen. Zo is het gevaarlijke afval, de opengesneden accu’s, en de door het zuur verontreinigde tegels en grond, direct afgevoerd. Ook het schuurtje waar de handelingen werden verricht, en die sterk verontreinigd was, is direct gesloopt.

Het Regionaal Milieu Team van de politie Twente zet in samenwerking met het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, het strafrechtelijke onderzoek voort. Op dit moment kunnen over dit verdere onderzoek nog geen nadere mededelingen worden gedaan, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):