donderdag, 13. december 2007 - 14:27

Milika Peterzon presenteert Alcoholbus

Hilversum

De Politie Gooi en Vechtstreek presenteert op vrijdag 21 december 2007 om 19.30 uur in de Kerkstraat in Hilversum de alcoholbus in de nieuwe opvallende layout. Bij de presentatie, die wordt verzorgd door Milika Peterzon, wordt uiteraard ook de winnaar(s) van de ontwerpwedstrijd bekend gemaakt.

Het korps Gooi en Vechtstreek beschikt sinds september over een personenbus, die specifiek gebruikt wordt bij alcoholcontroles. Behalve als transportmiddel van de controleplaats naar het politiebureau, wordt deze bus ook gebruikt als communicatiemiddel. De auto is al operationeel ingezet en rijdt rond met een groot vet rood vraagteken. De boodschap: “Als je deze auto ziet, is er ergens een alcoholcontrole aan de gang. Wees dus gewaarschuwd. Rij alcoholvrij.�

Om de bus zo opvallend mogelijk te maken, en daarmee de alcoholcontroles te accentueren is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Ruim 40 ideeën, slogans en ontwerpen werden ingezonden. De jury heeft inmiddels haar oordeel geveld en de vraagtekens op de auto worden komende week vervangen door het winnend ontwerp.

Vanaf 22 december zal de nieuwe alcoholbus in het straatbeeld te zien zijn, met als boodschap: “Geen alcohol in het verkeer. De politie controleert overal.�

De jury die het ontwerp hebben gekozen zijn Stef van der Pas, portefeuillehouder Verkeer Politie Gooi en Vechtstreek, Milika Peterzon, presentatrice SBS6 / Hart van Nederland, Irma Laméris, functionaris gezondheidsbevordering en communicatie GGD Gooi & Vechtstreek en Jan Schoen, vormgever Studio Scarpa.
Provincie:
Tag(s):